over reizen met kinderen, leuke vakantiebestemmingen en uittips voor gezinnen

Gezicht(en) achter 4 kids op reis

Even voorstellen

Leuk dat je onze site gevonden hebt! Benieuwd naar het gezicht achter 4 kids op reis? Ik stel me graag aan je voor.

Ik ben Kitty, 36 jaar, freelance tekstschrijver en moeder van 4 kinderen (9, 7, 5 en 2 jaar oud). Mijn passies zijn schrijven, fotograferen en reizen, mijn hobby’s paardrijden en persluchtduiken. Sinds kort ben ik ook het gezicht achter 4 kids op reis, dé site voor (grote) gezinnen die op zoek zijn naar inspiratie en/of tips over reizen met kinderen. Hier vind je dan ook blogs over leuke of minder leuke reis- en vakantiebestemmingen, tips over leuke dagjes weg in eigen land, do’s en dont’s voor gezinnen en reviews.

Na het afronden van mijn studie Orthopedagogiek, ging een langgekoesterde wens in vervulling. Samen met mijn man, toen nog mijn vriend, reisde ik een jaar lang door Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Een fantastische tijd! Ik wil deze ervaring dan ook graag aan mijn kinderen mee geven, ze kennis laten maken met andere culturen, gebruiken, normen en waarden. Lessen voor het leven die je in mijn ogen niet in de schoolbanken zult leren. Daarbij lijkt het me geweldig om met elkaar de wereld te verkennen. En dan niet zo zeer op vakantie, maar echt als reizigers.

Tijdens onze ‘halve’ wereldreis kwamen we een gezin tegen met twee jonge kinderen. Schoolwerk werd gewoon meegenomen en een langere tijd van huis te zijn leek geen problemen te geven. Van zo’n leven kon ik alleen maar dromen, het leek me geweldig. En nog steeds. Maar voor nu zoeken we het wat dichter bij huis (Europa) en gaan we graag op pad met onze tent. Echter, over niet al te lange tijd hopen we toch ook weer verre reizen te gaan maken. Dan kan ik weer blogs schrijven over onze (backpack)avonturen, alleen dan als gezin! Voor nu dus vooral Europese bestemmingen, wat overigens zeker niet minder leuk of mooi is.  Ook hier valt nog meer dan genoeg te ontdekken en beleven.

Omdat onze kinderen (op de jongste na) al naar school gaan zitten we, net als de meeste gezinnen, wat vakanties en reizen betreft vast aan de schoolvakanties. Maar omdat we er tussendoor ook graag op uit gaan, zal je hier ook blogs vinden over leuke uitstapjes en dagtrips. Het is niet altijd makkelijk om wat nieuws te bedenken is onze ervaring, dus ik hoop jullie via deze weg op leuke ideeën te brengen.


Bezochte landen
Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Maleisië, Borneo, Singapore, India, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Slovenië, Kroatië, Montenegro, Nederland, Duitsland, Luxemburg, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Slowakije, Polen, Egypte, Tunesië