Super blij waren onze kinderen, toen zij onlangs (eindelijk) hun eigen wandelrugzakken kregen. De rugzakken, de Deuter Junior, vielen overduidelijk in de smaak. Met hun mooie kleuren, stoere gespen, meerdere opbergvakken en zachte kussentjes op het rugpand, konden ze zich geen mooiere rugzak wensen.

De Deuter Junior

De eerste indrukken van de Deuter Junior zijn zeer positief: op het oog een robuuste, stevige rugzak en hij voelt lekker licht aan. De heldere kleuren springen meteen in het oog, elke uitvoering even mooi wat ons betreft (verkrijgbaar in de kleuren blauw, groen, turquoise en rood). Veel tijd om de rugzak goed te bekijken hadden we overigens niet, want ze werden uiteraard meteen in gebruik genomen en gevuld.

Kindvriendelijk

Hoe meer vakjes, hoe leuker het natuurlijk is om je spullen op te bergen. Ook daarin komt de Deuter Junior kinderen te gemoed. De rugzak heeft namelijk twee open zijvakken, aan de bovenkant voorzien van een wat strakker elastiek. Ideaal voor het opbergen van drinkflessen en/of -bekers. Daarnaast zijn er nóg een tweetal vakken te vinden op de rugzak: eentje voorop de tas en eentje bovenop de klep, beiden voorzien van een rits. In het voorste vak zit tevens een clip waaraan bijvoorbeeld sleutels gehangen kunnen worden.

Dankzij de kussentjes op het rugpand en de gevoerde schouderbanden, draagt deze rugzak volgens onze kinderen erg prettig. De schouderbanden en kussentjes op rugpand zijn voorzien van gaatjes, die voor een goede ventilatie zorgen. Zo heeft je kind minder snel last van een zweterige rug.

Wat wij zelf heel handig vinden is het verstelbare borstriempje. Deze kan niet alleen heel makkelijk strakker en losser gemaakt worden, zodat de rugzak altijd stevig zit, maar ook in hoogte aangepast worden. Om dit voor elkaar te krijgen, hoef je alleen maar de clips op de schouderbanden omhoog of omlaag te schuiven. Een heel simpel systeem, zodat je kind dit ook gewoon zelf kan doen. Simpel maar ideaal, want zo kan je kind de rugzak langer door dragen én kan de rugzak makkelijk ‘op maat’ gemaakt worden. En wanneer je dan net zo’n rugzak als papa en mama op je rug hebt, dan is dat toch wel heel stoer!

Specificaties

  • Afmetingen: 43 cm hoog x 24 cm breed x 19 cm diep
  • Ruglengte: 40 tot 49 cm (kort / geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar)
  • Inhoud: 18 liter
  • Gewicht: 420 gram
  • Materiaal: Polyester, polyamide (voering textiel)
  • Borstband: ja
  • Heupgordel: nee
  • Waterdicht: bij lichte regenval
  • Rugventilatie: ja

We kregen deze rugzakken, geheel belangeloos, van Deuter. Een ontzettend mooi cadeau, waar we heel erg blij mee zijn. Omdat we zo enthousiast zijn over de Deuter Junior rugzak én omdat een goede kinderrugzak geen overbodige luxe is tijdens het wandelen, schreven wij op eigen initiatief toch deze review.

Zelf nog op zoek naar een goede rugzak? Eerder testten wij al de Trail 30 wandelrugzak van Deuter, een zeer comfortabele rugzak die we nog altijd heel veel gebruiken.

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *