Dagtripjes

Het SabeltandTijgerspoor: klim en spring als een Sabeltandtijger!

Het (interactieve) SabeltandTijgerspoor, te vinden in het sprookjesachtige Hunzebos bij Exloo (Drenthe), is een super leuke wandeling voor gezinnen. Dit heuvelachtige pad voert langs allerlei klim- en klautertoestellen, over opgedroogde watervallen, langs grafheuvels en hunebedden. En met een lengte van 2,5 kilometer, is deze wandeling ook voor kleine Sabeltandtijgers goed te doen.

Speel- en beleefpad

Wandelen met kinderen. Het blijkt niet altijd een goede combinatie. Deze wandelroute zal echter zonder twijfel een groot succes zijn. Regelmatig komen we speel- en klimtoestellen tegen, de wandeling is daardoor geen moment saai. En ondanks dat het best druk is, zien we zelfs twee eekhoorntjes spelen tussen de bladeren op de grond, vlak bij ons. Een leuke bonus!

Tussen al het klimmen en springen door, zoeken we naar de pootafdrukken van de Sabeltandtijger. De afdrukken wijzen ons de weg, terwijl we de smalle bospaden volgen dat door het heuvelachtige bos slingert.

Interactief

Het SabeltandTijgerspoor voert door een bijzonder gebied: het Hondsruggebied. Een gebied van ruggen en dalen, die gevormd werden in de IJstijd. Het is dan ook erg leuk en leerzaam, om van te voren de bijbehorende app – De Hondsrug Hunzebosroutes – te downloaden. Met deze app, samengesteld door De Hondsrug UNESCO Global Geopark en archeologen, kom je alles te weten over de geschiedenis van dit gebied in de IJstijd. Ook kun je onderweg puzzelstukken verzamelen én zie je regelmatig een Sabeltandtijger door je beeld heen rennen!

Tip: de route wordt extra spannend wanneer je een VR-bril meeneemt. Met behulp van de VR-bril kun je zien hoe het gebied er uit zag in de IJstijd! Hoe cool is dat!

Eigenschappen

– Deze route is leuk voor kinderen tot een jaar of 12
– Niet geschikt voor rolstoelen en buggy’s
– Geen toilet of horeca aanwezig (maar picknick mogelijkheden genoeg)
– Honden toegestaan

Parkeren

De wandelroute kent twee startpunten:

  1. Parkeerplaats zwembad Leewal (Zuideinde 36, 7875 CD Exloo)
  2. Parkeerplaats Fletcherhotel De Hunzebergen (Valtherweg 36, 7875 TB Exloo)

Vanaf deze parkeerplaatsen wijzen bordjes je de weg naar de start van de route.

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

1 Reactie

  1. […] Het SabeltandTijgerspoor: klim en spring als een Sabeltandtijger! […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *