Dagtripjes

Kabouterpad Emmerdennen bij ’t Zandmeertje in Emmen, Drenthe

Het Kabouterpad in de Emmerdennen (Emmen, Drenthe) is een leuke wandeling over slingerende bospaadjes en heuveltjes. De houten kabouters en dieren die je onderweg tegen komt zijn super leuk. En het Zandmeertje waar je om heen loopt, is een prachtige plek om te picknicken.

Kabouterpad Emmerdennen

Het Kabouterpad Emmerdennen is een mooie wandeling door het bos, waar loof- en naaldbomen elkaar afwisselen. Vanwege het hoge kaboutergehalte is de wandeling vooral leuk voor gezinnen met wat jongere kinderen. Maar oudere kinderen zullen zich in dit heuvelachtige bos en bij het Zandmeertje zeker ook goed vermaken.

Het Kabouterpad is een wandeling van 2 kilometer, maar je kunt hem ook halveren. Volg dan de verkorte route (1 km); dit staat onderweg aangegeven. Je komt dan alleen niet langs het Zandmeertje.

Buggy

We krijgen vaak de vraag of deze route met een buggy te doen is. Wij zouden dat niet aanraden, omdat het niet heel handig is op de smalle bospaadjes en je zult de buggy dan ook regelmatig een bult op moeten duwen. Maar er zijn mensen die deze route met een buggy lopen, dus onmogelijk is het niet. Heb je een rug drager of kan je kind al op een loopfietsje, dan zijn dat waarschijnlijk betere alternatieven.

Startpunt Kabouterpunt Emmerdennen

Parkeren doe je in Emmerhout, ter hoogte van de Laan van de Bork 101 (Emmen). Je kunt ook parkeren op de parkeerplaats bij het Zandmeertje. Deze vind je aan de Houtweg. Vanaf hier kun je de route ook oppakken.

Tip: bezoek hunebed D45

Een bezoek aan Drenthe is natuurlijk pas compleet als je ook een hunebed bezocht hebt. Dus nu je toch in de buurt bent is het zeker leuk om Hunebed D45 te bekijken, die je ook in de Emmerdennen vindt. Met 18 meter is het één van de grootste hunebedden van Drenthe. Let eens op de deuk in één van de dekstenen. Het verhaal gaat dat deze deuk is ontstaan doordat koning Lodewijk Napoleon, tijdens zijn bezoek aan Drenthe in 1809, met paard en al boven op dit hunebed ging staan. Dit hunebed vind je in het bos aan de Torenlaan, waar ook een parkeerplaats is.

Tekst en fotografie: 4 kids op reis

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *