“Ik zie ze niet, ik hoor ze niet, ik ruik ze wel.” Tot die conclusie komt onze jongste zoon na 15 minuten gluren en turen naar de groene dierenverblijven van Wildpark Frankenhof, gelegen in het Duitse Reken. En inderdaad, het was wat dat betreft misschien een beetje een saai begin. Weinig leven te bespeuren in de verblijven. Maar de ruime opzet, het vele groen en gemoedelijke sfeer beloofd veel goeds. Het is alsof we een boswandeling aan het maken zijn. Alleen brengen de met boomstronken bezaaide bospaadjes en aangelegde paden ons hier van het ene naar het andere verblijf: grote afgezette stukken bos en weidevelden waar de dieren de schaduw hebben opgezocht. En we geven ze groot gelijk, het is warm vandaag.

Wolven, poolvosjes, wasberen en lynxen. Er zit niet veel beweging in. Soms vergt het de nodige speurwerk om überhaupt dieren te spotten, een aantal zien we helemaal niet. Gelukkig is dat met de hertjes anders. Net zoals de geiten, varkens en elanden, zijn zij te paaien met een handje voer. Zelf zoeken we ook even de schaduw op, tussen de enorme tipi’s vinden we een geschikte plek om te picknicken. Onze buren, een stel nieuwsgierige neusberen, klimmen en klauteren in het rond. Kinderen draaien continue aan een apparaat waardoor indianen muziek afgespeeld wordt. Even wanen we ons in een heus indianendorp.

Eten, spelen en gezelligheid

Vandaag is er in het park een leuke roofvogelshow, waarvoor we graag de brandende zon trotseren. Maar het hoogtepunt is toch wel de speeltuin. Spelen met water, springen op de luchtkussens, met een matje de hoge glijbaan afroetsjen. Ja, alleen hier al hadden de kids zich de hele dag wel kunnen vermaken. Op barbecues wordt groente en vlees geroosterd, terwijl families gezellig bij elkaar zitten aan lange tafels of op picknickkleden. De ideale plek voor een familiefeest of -uitje! Druk is het er wel, iedereen lijkt vandaag hetzelfde idee te hebben gehad.

Ben je echt op zoek naar een dierentuin, dan is Wildpark Frankenhof niet wat je zoekt. Maar wil je een dagje ontspannen met het hele gezin of ben je op zoek naar een leuke plek voor een familiefeest, dan kun je je geen betere plek wensen. Misschien is ‘natuurpark’ wel een betere omschrijving, want het is alsof je in een (stads)park rondhangt op een luie zondagmiddag. En met de aanwezigheid van dieren, een grote speeltuin en een heus sprookjesbos zullen ook de kids hier absoluut een leuke dag hebben.

Tips
> Neem op een zonnige dag handdoeken en zwemspullen mee
> Houd je kind er van om in het zand te spelen, dan is het leuk om een emmertje en schepje mee te nemen
> Een (picknick)kleed komt goed van pas in dit groene park
> Je mag eten en drinken meenemen. Wil je ook barbecueën dan kun je in het park een barbecue huren, exclusief vlees.
> Er zijn bolderkarren te huur in het park 
> Parkeren is gratis

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *