tips

Vliegen met (kleine) kinderen: de 10 meest gestelde vragen


Vliegen met een baby of (kleine) kinderen. Dat kan best spannend zijn. Zeker wanneer het de eerste keer is komt er nog al wat op je af. Dat kan (een hoop) vragen met zich meebrengen. Een onderzoek dat ik deed onder de leden van de ANWB, leidde tot de volgende top 10 van meest gestelde vragen:

 • Hoe bereid ik mijn kind voor op de vliegreis?
 • Mag mijn kind op schoot zitten of boek ik een aparte stoel?
 • Klopt het dat mijn baby gratis mee mag vliegen?
 • Hoeveel bagage mag ik meenemen voor mijn baby / kind?
 • Mag onze buggy / kinderwagen mee aan boord?
 • Mag ik vloeibare babyvoeding meenemen in het vliegtuig?
 • Krijgt mijn baby geen last van zijn oortjes tijdens het vliegen?
 • Mijn kind is ziek, mag hij / zij toch vliegen?
 • Ik reis alleen met mijn zoontje, hij heeft een andere achternaam. Is dit een probleem?
 • Mijn kind zit in een rolstoel. Hoe gaat dat met vliegen / in het vliegtuig?

Ga je binnenkort vliegen met je baby of kind en zit je ook met vragen, lees dan zeker het artikel “Vliegen met (kleine) kinderen“, dat ik schreef voor de ANWB. Hierin geef ik namelijk niet alleen antwoord op bovenstaande vragen, maar vind je daarnaast ook een aantal praktische tips. Zo stap je samen met je kind onbezorgd het vliegtuig in en begint jullie vakantie al aan boord.

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

1 Reactie

 1. […] Vliegen met (kleine) kinderen: de 10 meest gestelde vragen […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *