Dagtripjes

Uren plezier bij speelboerderij De Drentse Koe


Het is een prachtige dag vandaag, perfect om naar één van onze favoriete speeltuinen te gaan: De Drentse Koe in Ruinerwold. We zijn niet de enige met dit idee, want het is ontzettend druk. We kunnen geen parkeerplek vinden en houden niet zo van grote mensenmassa’s, dus even twijfelen we of dit wel een goed plan is. Maar de kinderen hebben zich er zo op verheugd, dat we nogmaals een rondje over het parkeerterrein rijden. Helemaal achteraan, half in het onkruid, vinden we gelukkig nog een plekje.


Eenmaal ‘binnen’ worden eerst alle sandalen uitgetrokken, want niets is lekkerder dan op je blote voeten door het gras en zand te rennen! En terwijl wij nog bezig zijn een plekje op te zoeken in de schaduw, racen de kinderen al rond op één van de vele traptrekkertjes. Karren en aanhangers worden gezocht en aangekoppeld, ze hebben het er maar druk mee. Heerlijk om al die bedrijvigheid om ons heen te zien, de kinderen gaan helemaal op in hun spel. Gelukkig is het buitenterrein is ruim opgezet, dus van de drukte op het parkeerterrein merken we weinig.

Huisgemaakt ijs

Terwijl de oudste op een skelter over de dierenweide crost, tussen de geitjes, lammetjes en konijnen, vermaken de andere twee zich in de zandbak, op de trampolines en het springkussen. Tijd om te pauzeren hebben ze eigenlijk niet, maar voor patat maken ze graag even tijd. Als toetje een lekker ijsje, huisgemaakt en vers. Echte Drentse Koe ijs dus. Het smaakt heerlijk en eigenlijk kun je hier niet weggaan zonder het geproefd te hebben. Via het raam in het restaurant (bij de wc’s) kun je kijken hoe de koeien gemolken worden. Leuk om te doen voordat je een ijsje gaat halen: van koe, naar melk, naar een overheerlijk ijsje.


Waterpret

Het is een warme dag en dat komt goed uit, want sinds ons laatste bezoek is er een nieuwe ruimte bij gekomen: de waterspeelplaats. En die moet natuurlijk getest worden. Korte broeken worden verruild voor zwembroeken en dan kan het feest beginnen. Het water is wel een beetje koud, maar dat mag de pret niet drukken! Het blijkt een geweldige toevoeging aan de speelboerderij. Met de waterspeeltoestellen die ze zelf kunnen bedienen zijn ze tijden zoet en bij de automatisch sproeiende toestellen blijft het spannend wanneer de straal / stralen aan gaan. Een leuk spelletje! Gelukkig is de vloer stroef, want in hun enthousiasme wordt er heel wat afgerend en gesprongen.


Maisdoolhof

Wanneer je tussen 15 juli en eind oktober bij De Drentse Koe bent, maak dan zeker ook even tijd vrij voor het maisdoolhof van circa 1 hectare. De jongsten vonden het nog best wel spannend om rond te dwalen tussen de enorme stengels, maar met zijn allen hebben we de uitgang weer teruggevonden. De toegang tot dit leuke doolhof, met onderweg vragen voor kinderen van verschillende leeftijden, zit overigens inbegrepen bij de entreeprijs. Met een klink – verkrijgbaar bij de kassa – is de hek naar het doolhof te openen. En mocht het modderig zijn, laarzen zijn ter plaatse te leen. Hoe handig is dat!?


Binnen spelen

Met een heuse speelmanege met paarden die je zelf kunt laten voortbewegen, binnenspeeltuin, zolder met grote bouwblokken en kelder waar de kinderen zich kunnen uitleven tijdens een potje glow in the dark voetbal, is hier ook op regenachtige dagen genoeg te doen. Maar ook op een mooie dag als deze blijven de paarden en het voetballen in trek, daar is geen regen voor nodig. En wil je weer naar buiten, dan kun je vanuit deze speelschuur via een kabelbaan weer naar buiten roetsjen.

Het was niet de eerste keer dat we deze leuke, veelzijdige speelboerderij bezochten en zeker niet de laatste keer. Want sinds kort is er ook een speciale klim gedeelte te vinden bij de Drentse Koe, een goed excuus dus om snel weer richting Ruinerwold af te reizen. En los daarvan: als je onze kinderen vraagt wat ze hier het leukst vinden, dan kunnen ze eigenlijk niet kiezen. Dat zegt genoeg toch?

Tip
> Neem bij mooi weer een zwembroek / badpak en handdoek mee

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

1 Reactie

  1. […] Uren plezier bij speelboerderij De Drentse Koe […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *