Dagtripjes

Het sfeervolle en gemoedelijke Tierpark Nordhorn, een foto-impressie

Tierpark Nordhorn, net over de grens in het Duitse Nordhorn, is een absolute aanrader voor gezinnen. Zeker wanneer je jonge kinderen hebt mag deze dierentuin met betaalbare entreeprijs niet ontbreken op je dagjes-uit-lijst. Het sfeervolle, gemoedelijke park is schoon en goed onderhouden. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurproducten als hout en steen, waardoor zelfs de prullenbakken perfect in het geheel opgaan. Het geeft alles een prettige uitstraling. De vele informatiebordjes en spelletjes, met zowel Duitse als Nederlandse teksten, laat hetgeen je ziet tot leven komen. Leuk, maar vooral ook heel leerzaam.

De familie-dierentuin is ruim opgezet, zeer groen en huisvest meer dan 2000 dieren. Naast alle voerderpresentaties vindt er meestal ook een bijzondere activiteit in het park plaats. Dit weekend waren er bijvoorbeeld mensen met werkpaarden op bezoek die demonstraties gaven. De kinderen vonden het reuze interessant om te zien hoe deze gigantische paarden vroeger fungeerden als motor van verschillende machines. En daarna zelf nog even een ritje maken, feest compleet!

Belevenispad

Het belevenis pad langs de Vechte is een prachtige ‘sluipweg’ door het rivieroeverbos. Je leert er alles over de dieren die er leven en als je geluk hebt kun je zelfs ijsvogels en beverratten spotten. En dan die prachtige boomhut, daar droomt toch ieder kind van?


Het pad brengt je bij het centrale plein. De bouwstijl van de schuren, bloesem in de bomen en rondscharrelende dieren maken ook dit gedeelte van het park ontzettend knus en sfeervol. Je kunt hier wat eten / drinken in het restaurant maar je kunt ook terecht bij één van de eethuisjes voor een versgebakken wafel, ijsje of wat drinken. Let wel op dat je dan contant geld op zak hebt, want pinnen kan alleen bij de kassa, in restaurant de MalleJan en bij de Cafetaria bij de speeltuin. Zelf je eten en drinken meenemen kan overigens ook prima, de vele houten bankjes, picknicktafels en zitjes die het familiepark kent zijn ideaal voor een gezellige picknick of korte drinkpauze.

Spelen tussen de dieren

Er zijn veel kleine diersoorten te vinden in het park. Giraffen, olifanten en leeuwen vind je hier niet. Voordeel daarvan is dat je veelal tussen de dieren door kunt lopen, geweldig natuurlijk. Dat er geen grotere diersoorten in deze dierentuin verblijven, betekent niet dat er geen bijzondere dieren te zien zijn. Roofvogels, panters en bijvoorbeeld wolven zijn hier namelijk ook.


Bij de kassa, de Cafetaria en het winkeltje bij restaurant MalleJan, kun je voor 2 euro een zak met voer kopen. Leuk om te doen, omdat er door het hele park heen wel dieren te vinden zijn die dit voer maar wat graag uit je handen eten. De kinderen vonden het geweldig.

Spelen is hier uiteraard ook geen probleem. En slecht weer? Er is ook een binnenspeeltuin aanwezig (MAX Avonturenland).

Tips: 

> Zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of gezinnen met buggy’s / wandelwagens
> Neem contant geld mee
> Drie of meer kinderen? Dan kun je het beste een familiekaart kopen

> Je kunt hier bolderkarren huren, scheelt een hoop gesleep (met tassen en/of kinderen)
> Parkeren is gratis

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

 

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *