Gadgets

IQ Puzzler Pro van Smart Games: ideaal spel voor kinderen om mee te nemen op reis.

We zijn altijd op zoek naar handzame spelletjes om mee te nemen op reis. En wanneer we vliegen of backpacken dan is niet alleen het formaat van een spel, maar ook het gewicht van groot belang. Het liefst is een spelletje ook multifunctioneel, vandaar dat een pakje kaarten altijd mee gaat. Je kunt er zonder anderen een spel mee spelen (handig als je medereizigers geen zin hebben om mee te doen), maar ook met meerdere personen zijn er met een enkel pakje kaarten ontelbaar veel spelletjes te bedenken.

IQ Puzzler Pro

Altijd maar kaarten is wel een beetje saai, dus Sinterklaas gaf onze zoon (destijds 7 jaar) een spel van Smart Games: IQ Puzzler Pro (€ 9.95). Aangezien we gek zijn op het oplossen van raadsels en puzzels, werden we al blij bij het zien van het doosje. Vrolijke kleuren, een hoog puzzelgehalte en geschikt voor iedereen ouder dan 6 jaar (onze dochter van 5 vindt het spel trouwens ook leuk en heeft ook al wat puzzels opgelost). En met 120 verschillende puzzels, voorlopig genoeg speelplezier. Tijd om de proef op de som te nemen!

120 puzzels in een klein doosje

Het stevige, handzame en lichte spelbord, tevens het bewaardoosje, beloofd veel goeds. De felgekleurde kralen zien er uitnodigend uit en ook qua formaat zijn de puzzelstukjes prima vast te houden (voor grote en kleine handen). De spelregels leren ons dat er twee soorten puzzels zijn: 2d puzzels die zowel ín als onderop het spelbord gemaakt moeten worden en 3d puzzels die gemaakt worden in de diepere gaten midden in het spelbord. Verder geen ingewikkelde handleiding of dingen die je in elkaar hoeft te zetten. Gewoon het doosje openklappen en beginnen. Ideaal.

Eigenlijk wijst alles zich vanzelf. In het bijbehorende spelboekje vind je alle opdrachten. Erg handig dat dit boekje ook in het doosje past! Je begint iedere opdracht door de puzzelstukjes te plaatsen zoals in het boekje aangegeven staat en dan is het de bedoeling om met de overgebleven stukjes het spelbord (de puzzel) af te maken.

Bij de 3d-opdrachten is het maken van de eerste, in het boekje aangegeven lagen soms al een puzzel op zich. En niet alleen voor onze zoon… De opdrachten worden gaandeweg steeds moeilijker en wanneer je alle puzzels hebt opgelost kun je gewoon weer opnieuw beginnen. Eindeloos speelplezier in een klein doosje dus. Het enige nadeel dat wij konden ontdekken is dat het dekseltje wat moeilijk open gaat.

Lekker puzzelen

Dit spel van Smart Games zegt verschillende cognitieve vaardigheden te stimuleren: probleemoplossend denken, concentratievermogen en ruimtelijk inzicht. Mooi meegenomen natuurlijk, maar los daarvan gewoon heel erg leuk om te doen. Het spel is bedoeld voor 1 persoon, maar natuurlijk is het ook gezellig en soms heel handig, om de puzzels samen op te lossen. Kom je er nou echt niet uit en is je geduld op, dan zijn achterin het spelboekje de oplossingen te vinden.

Zoals eerder genoemd is de IQ Puzzler Pro geschikt voor kinderen van (ongeveer) 6 jaar en ouder, maar er zijn al Smart Games te koop voor kinderen vanaf 2 jaar. Lekker met het hele gezin puzzelen dus!

Je koopt dit spel (en andere varianten) hier: Smart Games IQ.

Onze zoon is (wij zijn) de goedheiligman erg dankbaar, want we hebben er een nieuw spel bij om mee te nemen op reis!

Wat is jullie favoriete spelletje voor onderweg?

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *