Leuk dat je onze site gevonden hebt! Benieuwd naar het gezicht achter 4 kids op reis? Ik stel mij en mijn gezin graag aan je voor.

Ik ben Kitty,  40 jaar, freelance tekstschrijver, moeder van 4 (13, 11, 9 en 6 jaar oud) en woonachtig in het mooie Drenthe. Hier zijn we dan ook regelmatig in de natuur te vinden. Samen met onze hond Finley, die zich in 2020 bij ons reisgezelschap heeft aangesloten.

4 kids op reis

Mijn passies zijn schrijven, fotograferen en reizen. Eigenlijk al zo lang als ik me herinneren kan. In 2017 ben ik dan ook begonnen met artikelen en ervaringen te bundelen op deze website, 4 kids op reis. Het getal 4 omdat ik natuurlijk 4 kinderen heb, maar ook omdat het vóór mensen met kinderen bedoelt is. En laat je ‘4’ in het Engels nou net zo uitspreken dat het klinkt als ‘voor’. Het is zo mooi om mijn liefde voor het schrijven, fotograferen, reizen én mijn gezin hier samen te zien komen. Een website vol herinneringen voor onszelf en een inspiratiebron voor anderen. Super leuk vind ik dat.

Op 4 kids op reis vind je artikelen over leuke reis- en vakantiebestemmingen, tips over leuke dagjes weg in eigen land en reviews. Zoals gezegd, richten we ons voornamelijk op gezinnen. Maar dat betekent niet dat mensen zonder kinderen deze site niet kunnen gebruiken ter inspiratie. Integendeel: de meeste tips zijn ook leuk voor mensen zonder kinderen!

Reisvirus

Na het afronden van mijn studie Orthopedagogiek, ging een langgekoesterde wens in vervulling. Samen met mijn man, toen nog mijn vriend, reisde ik een jaar lang door Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Een fantastische tijd! Ik wil deze ervaring dan ook graag aan mijn kinderen mee geven, ze kennis laten maken met andere culturen, gebruiken, normen en waarden. Lessen voor het leven die je in mijn ogen niet in de schoolbanken zult leren. Daarbij is het gewoon heerlijk om samen met elkaar de wereld te ontdekken.

De laatste jaren zijn we vooral in Europa te vinden en gaan we graag op pad met onze tent. Over niet al te lange tijd hopen we toch ook weer wat verre reizen te gaan maken. Dat blijft kriebelen. Echter, of je nu dichtbij blijft of ver weg gaat: er is genoeg moois te zien en te ontdekken. Als je er maar voor open staat!

Inspiratie

Omdat we er tussen de schoolvakanties door ook graag op uit gaan, zal je hier ook artikelen vinden over leuke uitstapjes in eigen land en net over de grens. Het is niet altijd makkelijk om wat nieuws te bedenken is onze ervaring, dus we hopen jullie via deze weg op leuke ideeën te brengen.

Bezochte landen
Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Maleisië, Borneo, Singapore, India, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Slovenië, Kroatië, Montenegro, Nederland, Duitsland, Luxemburg, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Slowakije, Polen, Egypte, Tunesië