“Mam! Een slang!” Onze dochter ziet in het Kraaienbosch een enorme houten slang tussen de bladeren opdoemen. Ondertussen heeft onze zoon de kabelbaan gespot. Zowel links als rechts word er aan mijn arm getrokken. Met zoveel leuke klimtoestellen en speelplekken om hen heen, is het lastig kiezen waar we als eerste heen gaan. Het Roekpad in Echten is nu al goedgekeurd.

Loek de Roek wijst de weg

Roekpad Echten: beleven en ervaren

We besluiten het Roekpad te lopen zoals het bedoelt is. Dus we volgen de aanwijzingen van Loek de Roek, die ons de weg wijst met zijn grote houten snavel. Onze dochter heeft geluk: via een hoge molshoop komen we aan bij de reusachtige houten slang. Lekker balanceren over zijn kronkelige lijf. Een mooie opwarmer voor wat ons nog meer te wachten staan.

Balanceren over de reusachtige houten slang

Alle vijf de zintuigen staan centraal tijdens deze wandeling van ongeveer 1,5 kilometer. Horen, ruiken, proeven, voelen en (niet) zien. En dat laatste vonden onze kinderen meteen het allerleukst: met hun ogen dicht moesten ze een touw volgen door het bos. De Leidensweg. Geen vlak pad, maar eentje met heuveltjes en kuilen. Slingerend over takken, door modder en water. Gelukkig hadden ze laarzen aan. Je moet je goed laten leiden, want anders wordt het lijden…

Leidensweg of Lijdensweg…

Braille

Bij elk speel- en klimtoestel staat een bordje waar leuke weetjes op staan. Het bijzondere van het Roekpad is dat er steeds twee bordjes staan: een gewone en eentje in braille. Hoe leuk is dat! Dit pad is dus ook geschikt voor kinderen/mensen met een visuele beperking.

Wanneer je het een uitdaging vind, kun je onderweg braille leren door de vragen van Loek de Roek te beantwoorden. Dat hebben wij niet gedaan, omdat onze kinderen er het geduld niet voor hadden. Maar we hebben wel een paar letters geleerd: super leuk en nog best lastig.

Leer braille met behulp van Loek de Roek

Speelbos

Er valt genoeg te beleven in het Kraaienbosch. Zo springen we van steen tot steen, zitten op boomtronen en bekijken de omgeving vanuit het kraaiennest. We klimmen over obstakels en slingeren boven het water aan touwen. Anderhalve kilometer aan speeltoestellen: een waar kinderparadijs.

Helaas ligt het trekpontje niet in het water omdat het winter is, maar in de warmere maanden kun je het water dus ook oversteken met een pontje.

Het Roekpad eindigt bij een wat meer centrale plek, waar picknicktafels staan en waar je de kabelbaan en een klimparcours vindt. Een heerlijke plek waar kinderen zich ook zeker nog even vermaken. Kortom, een aanrader voor gezinnen! Het hoofdpad is verhard, dus de route is zeker ook geschikt voor buggy’s en rolstoelen. Ook honden mogen mee, dus het is een favoriet uitje bij veel mensen. Hierdoor kan het wel druk worden in het Kraaienbosch. Gelukkig is er genoeg ruimte om lekker te spelen en ravotten.

Adres Roekpad Echten: Zuidwolderweg 2a, Echten

Meer van dit soort wandelingen maken in Drenthe? Dan zijn het Sabeltandtijgerspoor en Belevingspad in Hoogersmilde zeker iets voor jullie.

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *