Reviews

Getest: SooBluu handdoeken gemaakt van plastic flessen

Het is een wereldwijd probleem: plastic afval. Vooral in Zuidoost Azië is goed te zien hoeveel (westerse) plastic troep daarbij in de natuur terecht komt. Bermen vol zwerfafval, rivieren vol plastic tasjes en flesjes… Een troosteloos gezicht en een verdrietige gedachte dat dieren en planten hier zo veel hinder van ondervinden. Extra blij waren we daarom met de microvezel handdoeken, die we van SooBluu mochten testen tijdens onze reis naar Thailand. De kleurrijke handdoeken zien er namelijk niet alleen prachtig uit, ze worden ook nog eens gemaakt van gerecycled plastic!

SooBluu: handdoeken van gerecycled plastic

De handdoeken van SooBluu worden gemaakt van gerecycled plastic, hoe zit dat precies. 
Recycled PET, ook wel rPET genoemd, is het uitgangspunt van dit proces. Hierbij wordt plastic versnipperd en omgesmolten tot polyester garens waarmee de doeken geweven worden. Circa 20 plastic frisdrankflessen worden gebruikt om deze fijne microvezel handdoeken te maken. Gebruikt plastic omtoveren in prachtige handdoeken / strandlakens. Wat een prachtig initiatief.

Praktisch

Deze lichtgewicht handdoeken van slechts 300 gram zijn lekker groot (100×160) en sneldrogend. Ze absorberen het vocht erg goed en zijn verrassend zacht. Dat hadden we helemaal niet verwacht! Daarnaast zijn de handdoeken op te vouwen tot een zeer compact formaat, dus ze nemen niet veel plek in in je koffer of backpack. Ideaal voor (verre) reizen en vakanties dus. Extra handig zijn het bijgeleverde tasje en de ophang lus die aan de handdoek zit.

Kenmerken van de SooBluu handdoeken op een rij:

  • gemaakt van 20 gerecyclede PET flessen per handdoek
  • Super absorberend en zo weer droog
  • Zacht, lichtgewicht en compact
  • Heerlijk groot formaat
  • Zand schud je er zo weer af
  • Antibacterieel dus de handdoek gaat niet muf ruiken
  • Handig opbergzakje en ophang lus
  • Veel gave kleurrijke designs om uit te kiezen

En misschien wel het belangrijkste: je helpt de plastic soep te verminderen! Want dat is uiteindelijk het doel van SooBluu: oceanen, rivieren en land bevrijden van al dat plastic.

Duurzaam

Dat deze handdoeken zeer veelzijdig inzetbaar zijn, is natuurlijk ook een groot voordeel, zeker wanneer je niet veel mee kunt nemen omdat je bijvoorbeeld naar je bestemming vliegt. Neem je deze handdoek mee dan zit je sowieso goed: je kunt ze gebruiken als strandlaken, omslagdoek en zelfs als picknickkleed. Niet alleen goed voor de natuur dus, maar ook super praktisch. Wij zijn fan!

Je shopt deze mooie duurzame handdoeken op www.soobluu.com. Leuk om te weten: je steunt met het kopen van deze SooBluu handdoeken ook nog eens een goed doel! Een organisatie die zorgt voor de zeeschildpad en haar leefomgeving. Daar kunnen wij alleen maar heel blij van worden.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met SooBluu.

Tekst en fotografie: 4kidsopreis


Misschien heb je ook wat aan deze tips...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *