Als je het internet er op na slaat, zal je zien dat de meningen enorm verdeeld zijn. Daardoor, samen met de best wel het hoge entreeprijs, brachten we nog niet eerder een bezoekje aan Plopsa Indoor in Coevorden. Maar met kortingskaarten op zak, gratis entree voor onze 5 jarige dochter en een regenachtige vakantiedag, besloten we dat het toch eens tijd werd om zelf op onderzoek uit te gaan. En we werden aangenaam verrast.

Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje lopen naar de ingang van het overdekte attractiepark. Bekende studio 100 figuren kijken ons vrolijk aan terwijl we richting de niet al te grote hal lopen. We zijn benieuwd wat we binnen aan zullen treffen. Hier kunnen toch niet al te veel attracties te vinden zijn?

Voor jong en oud

Binnen komen de vrolijke klanken van K3 ons al te gemoed. We horen machines zoemen en kinderen rennen enthousiast in het rond. Als snel spotten die van ons de kinderbotsautootjes van Bobo en aangezien er geen rij staat, zitten de mannen al snel achter het stuur. Onze dochter heeft het niet zo op dit soort attracties en kijkt vanaf de kant zorgelijk toe. Geen haar op haar hoofd die er aan denkt zich bij haar broers te voegen, die zich prima vermaken en er lustig op los botsen. Na drie rondjes besluiten we dat het tijd wordt om de rest te gaan verkennen.

De Vliegende Fietsen van Mega Mindy vallen bij alle drie in de smaak, dus papa trapt zich een slag in de rondte om de fietsjes de lucht in te krijgen en te houden. Onze oudste vermaakt zich ondertussen prima in de naastliggende Zweefmolen van K3, hij kan er geen genoeg van krijgen. Een sterke maag dus. Al viel de Woeste Zee (schommelboot) overigens niet zo in de smaak vanwege diezelfde maag.

Durfallen

Aan de andere kant van de hal vinden we een paar attracties voor durfallen. Hier zijn namelijk de Wickiebaan – soort achtbaan die niet over de kop gaat – en de Vuurtoren te vinden, waarbij je langs de vuurtoren omhoog en omlaag schiet. De favorieten van onze oudste zoon. De jongste heeft ze ook geprobeerd, in al zijn onschuld, maar was er halverwege de ritten al klaar mee. Onze dochter was er sowieso niet in te krijgen. De Anubis, een draai- en slingerapparaat voor échte durfallen en wat oudere kinderen, laten de kinderen aan zich voorbij gaan. Papa beleefd zijn tweede jeugd…

Met 25 attracties gaat het een beetje ver om alles te beschrijven. Maar goed om te vermelden is wel dat ook aan de allerkleinsten is gedacht. Voor hen zijn de Bumba-draaimolen, Bumba-speeltuin en het ballenbad uiterst geschikt. Dus voor ieder wat wils. De Bumba Magico Show in het theater is voor hen ook erg leuk. Daarnaast zijn er de hele dag door fotomomenten, waarbij kinderen op de foto kunnen met hun favoriete tv-held. Zo liepen wij onder andere Piet Piraat, Bumba en Kabouter Plop tegen het lijf.

Niet alleen indoor: ook buiten veel leuks

Hoewel het een indoor pretpark is, zijn er buiten ook erg leuke dingen te doen. Zo vonden onze kinderen het K3-verkeerspark één van de leukste dingen die er toen doen was. In elektrische autootjes kijken wat ze al weten van de verkeersregels en rijden op een “echte” weg met verkeersborden en stoplichten. Een groot succes. Jammer dat het zo regende die dag, want dat hadden ze nog wel vaker willen doen.

Sowieso was het buiten erg leuk vonden wij. Waterstralen die de grond uitschieten, de K3-brandweermolen waarbij je in een ladderwagen brandjes moet blussen, een enorme klimberg en Heidi’s dierenweide. Op een mooie (in ieder geval droge) dag is er ook buiten genoeg leuks te doen. De Maya-speeltuin vonden we er prachtig uitzien. Mooie muurschilderingen en robuuste houten toestellen. Helemaal passend bij het thema en erg sfeervol opgezet.

Al met al een zeer geslaagde dag, waarbij we onze oudste tegen sluitingstijd nog uit de Wickiebaan moesten halen waar hij net het allerlaatste rondje van de dag gemaakt had. Je kunt je hier dus prima een hele dag vermaken, zeker als het mooi weer is want dan is het buiten ook heerlijk spelen!

Tips
> Er zijn vaak acties waarbij kinderen van een bepaalde leeftijd gratis entree hebben
> Je mag zelf je eten en drinken meenemen (daar kopen kan ook)

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

 

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

1 Reactie

  1. […] Plopsa Indoor Coevorden, ook outdoor veel leuks! […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *