Dagtripjes

Met kinderen naar Aqua Zoo, waar de dieren wel heel dichtbij komen


We starten ons Friese avontuur bij de pinguïns, die rustig tussen ons door waggelen. Omdat het nog even duurt tot dat het ‘Haringhapfestijn’ begint, besluiten we door te lopen en de voederpresentatie aan ons voorbij te laten gaan. Via een kleine speeltuin met springkussen en schommels, komen wij bij de ijsberen. Met hun neuzen tegen het glas gedrukt, wachten de kinderen in spanning af op de komst van een ijsbeer. Ineens is hij daar, dat is wel heel erg dichtbij! Het blijkt een indrukwekkende ervaring zo in de donkere kijkbuis. “Maar mama, ijsberen zijn toch zo wit als sneeuw?” Eh, ja, ik moet toegeven dat ze er wel wat modderig uitzagen. Maar goed, er lag dan ook geen sneeuw…

Klimmen en klauteren

De alternatieve, avontuurlijke routes die door heel het park te vinden zijn blijken een groot succes. Terwijl wij met de wandelwagen over het gewone pad lopen, springen de kinderen van steen naar steen. Ze lopen over boomstammen en boomstronken naar de overkant van het water en trotseren wiebelend diverse touwbruggen. Een leuke afwisseling tussen het dieren kijken door en zo wordt het lopen ineens een stuk leuker!

Dat geldt ook voor het trekpontje dat ons bij de kangoeroes brengt. Gewend aan bezoekers met voer, komen ze nieuwsgierig op ons af gehupt. Toch wel een beetje spannend, als één van de moeraswallabies ineens naast ons staat! Maar ze blijken erg lief en aaibaar. En super schattig met hun kleine kraaloogjes. Toch blijkt het pontje een grotere aantrekkingskracht te hebben, dus gaan we nog een paar keer op en neer.


Waterpret

In dit kleinschalige sfeervolle park, met maar liefst 88 verschillende diersoorten, komen de meeste dieren heel erg dichtbij. Van aap tot zeehond, van gordeldier tot cavia, je komt ze hier allemaal tegen. Anders dan de naam doet vermoeden, kom je hier dus niet alleen waterbewoners tegen. Onderweg passeren we meerdere speeltuintjes, die natuurlijk uitgeprobeerd moeten worden en dan zien we halverwege de route ook ineens roeiboten door het hoge riet. Zouden we daar zo in mogen? Dat zou leuk zijn! Eenmaal bij de steiger blijkt van wel (zelfbediening), dus stappen we in een roeiboot en varen een rondje over deze roeiplas.

Heb je dan nog niet genoeg gevaren, dan kun je tijdens de zeehondensafari zeehonden bekijken van wel heel dichtbij. Met een trekschuit ga je de plas op en dobber je midden tussen deze leuke dieren. Omdat mijn dochter het wiebelende bootje al meer dan genoeg vond, probeerden wij ze vanaf de kant te spotten. Het was even wachten, turen en speuren, maar ineens waren ze er. Met zijn drieën kwamen ze nog best dichtbij, zodat we ze goed konden zien. Al bleef het een gek gezicht zo, drie van die hoofdjes tussen al dat kroos.


Tegen het einde van de dag gunnen we onze benen, die toch wel een beetje moe zijn van het klimmen en klauteren, even wat rust tijdens het Zeeleeuwen Spetter Spektakel. Dan is het tijd om richting de uitgang te lopen. De geitjes krijgen een allerlaatste dikke knuffel, de ringstaartmaki’s het laatste restje voer. De kinderen leven zich nog één keer uit op de gigantische airtrampoline en diverse speeltoestellen, terwijl wij op het terras genieten van de laatste zonnestralen en terugkijken op een zeer geslaagde dag voor het hele gezin!

Tip
> Zorg voor voldoende muntjes van 50 cent om voer voor de dieren te kunnen kopen

 

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *