Bestemmingen

Klimpark Feldberg: klimmen en ziplinen door het Zwarte Woud

Bij de Feldberg, met 1493 meter de hoogste berg van het Zwarte Woud, is een super leuk klimpark te vinden: Kletterwald Feldberg van Fundorena. Verscholen tussen de bomen hangen kabels, houten bruggen, netten en ziplines klaar om getrotseerd te worden door een ieder zonder hoogtevrees.

Spanning en sensatie

Onze kinderen wilden al zo lang naar een klimpark, dat we ze met dit uitstapje niet blijer konden maken. Hun twinkelende ogen, grijnzen van oor tot oor en rode wangen van de inspanning, zeggen genoeg . Ze zijn nog niet beneden of zijn alweer onderweg naar een nieuw parcours. Ze hebben zelfs geen tijd om wat te drinken, ook helemaal niet interessant als je de tijd van je leven hebt.

Met geconcentreerde blik zekert onze dochter zichzelf aan één van de vele stalen kabels. Even verderop vliegt onze zoon met een enorme snelheid aan eenzelfde soort kabel door de lucht, terwijl onze andere zoon als een soort spiderman in een web van touwen hangt. Hoog boven de grond, tussen de boomtoppen van het Zwarte Woud. Het is mooi om te zien dat het beetje onzekerheid dat onze kinderen in het begin een beetje hebben, misschien is het meer onwennigheid, al snel verandert in routine. Als doorgewinterde klimmers, zekeren ze zichzelf aan de kabels en klimmen vol overgave door, over en langs de obstakels. Tarzan-achtige kreten klinken door de boomtoppen, terwijl ze door de lucht naar beneden roetsjen.

Outdoor klimpark Feldberg

In dit klimpark of ‘kletterwald’ (niet van naar beneden kletteren overigens, maar klettern betekend klauteren / klimmen), zijn 9 parcoursen uitgezet. Twee van deze routes zijn ‘kinderroutes’. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar; hoe gaaf is dat! Je kind moet dan wel 90 cm lang zijn en mag niet groter zijn dan 150 cm. Voor de rest van de parcoursen in het klimpark geldt, dat iedereen met een lengte van 125 cm hier klimmen mag.

Kinderen tot 14 jaar mogen niet alleen klimmen, zij moeten begeleid worden door een volwassene. Gelukkig hoeven kinderen niet 1 op 1 begeleid te worden: mijn man kon dus zonder probleem met drie kinderen (10, 8 en 6 jaar) gaan klimmen. Onze jongste dochter wilde niet, dus ik bleef met haar op de grond. Als toeschouwer hoef je geen entree te betalen, maar mag je wel overal mee naar toe lopen. Super leuk, zo ben je er toch een beetje bij, kun je leuke foto’s / filmpjes van dichtbij maken en je kind(eren) aanmoedigen.

Professioneel

Groepen worden ingedeeld in tijdvakken. Je betaald voor 2 uur, daarna betaal je per 30 minuten € 3 euro extra. Van te voren reserveren hoeft niet, kan wel, maar het kan zijn dat je dus even een half uurtje / uur moet wachten als het druk is. Met je groep krijg je van te voren een goede en duidelijke uitleg. Wat de regels zijn, hoe één en ander in zijn werk gaat. Daarna krijgt iedereen zijn of haar harnas aan, daarbij wordt je geholpen indien nodig. Dus ook zonder ervaring kun je hier prima terecht.

Vervolgens wordt de groep in tweeën gesplitst en ga je op een stukje kinderparcours oefenen. Stap voor stap wordt uitgelegd en voorgedaan hoe je veilig kunt klimmen. Daarna ga je zelf aan de slag, onder toeziend oog van de instructeur. Gaat alles goed? Dan mag je op eigen gelegenheid gaan klimmen. Je kunt daarbij dus kiezen uit 9 verschillende klimroutes, die allen verschillen qua moeilijkheid. De keus is geheel aan jezelf welke route je kiest. Klimhoogtes verschillen hierbij van 3-4 meter voor de makkelijkere routes tot 15 meter voor de moeilijkere parcoursen. Bij de kinderparcoursen wordt geklommen op een hoogte van 1 meter.

De mooie setting, goed onderhouden parcoursen en professionele instelling, maken Klimpark Feldberg een fijn park om te gaan klimmen. Daarbij kun je hier terecht vanaf 3 jaar (90 cm), zijn er veel verschillende routes én kun je kiezen uit moeilijke en makkelijke routes. Dat maakt klimpark Feldberg zeer veelzijdig: een leuk uitje dus voor het hele gezin.

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

1 Reactie

  1. […] Meer over ons bezoek aan klimpark Feldberg lees je in het blog “klimmen en ziplinen door het Zwarte Woud“. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *