Zonder een dagje zwemmen, is voor onze kinderen de vakantie niet compleet. Tijdens ons verblijf in Friesland mocht een bezoek aan het zwembad dan ook niet ontbreken. Vlakbij ons vakantiepark vonden we een prachtig subtropisch zwembad: Swimfun in Joure. Met meerdere glijbanen, een wildwaterbaan én golfslagbad, konden onze kids niet wachten om er heen te gaan. En een leuke bijkomstigheid voor ons ouders: zowel de toegangsprijs als de prijs voor eten en drinken zijn hier heel schappelijk. Niet alleen een leuk, maar ook een betaalbaar uitje dus.


Swimfun

Bij binnenkomst wanen we ons meteen in de tropen. De sfeervolle en toepasselijke inrichting ziet er aanlokkelijk uit. Terwijl we bij de kassa staan te wachten, kunnen we door een groot raam het zwembad al zien. Het blijkt dat we niet de enige zijn met zwemplannen, het is druk. Eenmaal omgekleed in de ruime kleedhokjes (heerlijk als je ook kinderen om moet kleden) is het dan ook even tot tien tellen bij de kluisjes, die zich precies in een smalle doorgang naar de douches bevinden. Niet heel praktisch wanneer je met vier kinderen kleding in een kluisje wilt stoppen en tegelijkertijd iedereen van de kleedhokjes naar de douches wil en visa versa. Misschien was het ook niet heel slim van ons om precies midden op de dag naar het zwembad te gaan, het drukste moment van de dag natuurlijk.

Wat opvalt is dat ook in het zwembad aan passende decoratie gedacht is. Overal staan palmbomen en tropische planten. Her en der zijn muurtjes voorzien van rotsblokken. Er hangt zelfs een luchtballon aan het plafond en de achterwand van het golfslagbad is voorzien van een muursticker, van een wit zandstrand en blauwe zee. Voor deze wand mogen geen mensen zitten, dat geeft een ruimtelijk gevoel. Het zwembad heeft sowieso een erg open karakter, waardoor je goed zicht hebt op je kinderen. Vanuit Swimfun is er overigens ook veel toezicht, overal lopen medewerkers die de boel vanaf de kant in de gaten houden. Een prettig idee.


Glijplezier

We beginnen in het grote bad, waar de golven net aan gaan. Er zijn matten om mee te spelen en er is een stroomversnelling. Niet veel later gaat de fontein aan. De spanningsboog is echter niet zo groot: de kinderen willen naar de glijbanen. Terwijl we die kant oplopen, passeren we het bubbelbad en peuterbad met glijbaantje. Ook komen we langs een koud dompelbadje, waar onze jongste zoon wel een duik in wil nemen. Hij liever dan ik.


Het zwembad telt twee glijbanen en een wildwaterbaan. Deze laatste is bij onze kinderen favoriet. Het is dan ook dé attractie van Swimfun. Watervallen voeren je op de deze 80 meter lange wildwaterbaan mee langs grotten, palmbomen en tropische planten. Erg mooi opgezet. Eenmaal onderweg kun je kiezen uit twee routes, uiteraard heeft de langste route de voorkeur. De naastgelegen glijbaan, de Magic Oval, mag er ook zijn. Met of zonder band, alleen of met z’n allen tegelijk; deze 55 meter lange glijbaan is leuk voor het hele gezin. Zo kon zelfs onze jongste dochter van anderhalf er geen genoeg van krijgen. Vanwege de drukte was het soms wel even wachten op een band om op te glijden, maar we hoefden bij de glijbanen zelf amper te wachten.

In het zwembad is nóg een glijbaan te vinden: de Tube Slide. Eigenlijk een glijbaan zoals je die in veel zwembaden vindt. Echter heeft ook deze glijbaan een extraatje: bovenaan kun je je eigen thema kiezen. Glijd je liever door de jungle met sterrenhemel, of kies je toch voor één van de andere thema’s: muziek, kids of party? Probeer onderweg zoveel mogelijk lichtjes aan te raken, daar win je punten mee. Ook leuk is dat er op het eind van de glijbaan een foto van je gemaakt wordt, die je daarna naar jezelf kunt mailen. Heb je liever niet dat er een foto gemaakt wordt, dan kun je dit ook aangeven.

Met al deze glijbanen is de kans groot dat je je kinderen de hele dag niet weer terug ziet. Daarom is er ook aan de ouders gedacht. Zo heeft Swimfun kruidenbaden, Turkse stoomcabines, zonnebanken en (privé) sauna. Zelf hebben we hier geen gebruik van gemaakt, we waren te druk met zwemmen en glijden. En mocht je nog niet genoeg hebben aan al het bovenstaande, dan is er ook nog een buitenbad waar je je uitleven kunt. Meer dan genoeg te doen dus. Wij hebben ons in ieder geval prima vermaakt en een super leuke dag gehad in Swimfun. We hebben ons geen moment verveeld, de kids hebben genoten. En zij blij, wij blij.

Praktisch

  • Swimfun heeft een eigen parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren
  • Zwembandjes zijn bij de kassa te koop voor € 3. Als je wilt kun je deze kun je ook weer inleveren, dan krijg je € 1,50 terug
  • In de kluisjes moet € 0.50, deze krijg je weer terug
  • Er is een horecagelegenheid, maar je eigen eten / drinken meenemen mag ook
  • Rond 16.00 uur werd het een stuk rustiger (het zwembad is van dinsdag t/m vrijdag tot 21 uur open, dus dan kun je ook wat later op de dag heengaan)


Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Swimfun.

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

 

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *