Het Wolvenspoor is een prachtige, veelzijdige wandelroute dwars door het hart van Drenthe. Een route waarbij je de pootafdrukken van een wolf volgt. Met oog op kindvriendelijkheid is dat wat ons betreft ook meteen het eerste pluspunt. Want zeg nou zelf: het volgen van pootafdrukken is toch veel leuker dan het volgen van gewone routepaaltjes!

Het Wolvenspoor: een veelzijdige wandeling

Het Wolvenspoor is een avontuurlijke wandelroute, waarbij uitgestrekte groene velden worden afgewisseld door dichte bossen en romantische heidevelden waar vlinders speels voorbij fladderen. De vele omgevallen bomen op de smalle bospaden, maken de route een waar klim- en klauterparcours! Geen handige route dus wanneer je slecht ter been bent.

Houten bruggen en vlonderpaden helpen wandelaars over greppels, modderige slootjes, vennetjes en beekdalen. Beekdalen van de Elperstroom om precies te zijn. Al deze wisselingen – in zowel het pad waar we over lopen, als in het landschap en de uitzichten – maken het Wolvenspoor tot een super leuke wandeling. Het is alles behalve saai.

Ongerepte natuur

Helaas zien we de Hooglandrunderen, die hier vrij rondlopen, vandaag niet. Onderweg zien we wel een ooievaar, spotten we een klein kikkertje tussen de bladeren, vinden we uilenballen én een groot bot. Omgevallen bomen in het verwilderde bos, tonen hun reusachtige wortels aan ons. Alles wijst er op dat de natuur hier haar eigen gang mag gaan en zichzelf kan zijn. Daar houden we van. De wolf had dus geen betere plek kunnen kiezen om ons rond te leiden dan deze: een prachtig stukje ongerept Drenthe!

Tip: neem een verrekijker mee!

Praktisch

  • Deze route is leuk / geschikt voor alle leeftijden en voor iedereen die goed ter been is
  • Niet geschikt voor rolstoelen en buggy’s
  • Afstand: 5 kilometer
  • Geen toilet of horeca aanwezig (maar picknick mogelijkheden genoeg)
  • Honden zijn toegestaan

Parkeren

Het Wolvenspoor begint en eindigt bij de parkeerplaats aan de Olle Hullenweg in Schoonloo / Elp. Parkeren is gratis.

Op zoek naar een andere leuke wandeling voor kinderen in Drenthe? Lees dan ook onze blogs over het SabeltandTijgerspoor, Melkwegpad en Blotevoetenpad!

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

2 Reacties

  1. Oma met avontuurlijke (klein-)kinderen

    Super leuk dit te lezen . We gaan zeker op pad.

    1. Leuk! Ik weet zeker dat jullie je hier zullen vermaken, alvast veel plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *