Prachtig gelegen in een bos vol elven, heksen en kabouters start het klim- en klauter avontuur in La Forêt Enchantée, oftewel Het Betoverde Bos. Beginpunt is een enorm houten doolhof dat je, bij het vinden van de juiste route, bij houten wiebelbruggen, klimnetten en evenwichtsbalken brengt. Klimmen en klauteren maar! Het bladerdek van de grote eikenbomen zorgt voor lekker veel schaduw, zodat er hier ook op warme dagen heerlijk gespeeld kan worden.

Klimmen en klauteren tussen sprookjesfiguren

Via het sprookjesbos met vol magische paddenstoelen loop je vervolgens naar een ander houten doolhof, vol uitdagende obstakels. Trotseer de smalle planken, kruip door wiebelende netten en houd je staande op de wipwap. Verdwalen zal je niet snel in dit doolhof, maar de vele obstakels maken het een hele klus om de uitgang te bereiken. Voor echte acrobaten dus!

Het zijn vaak de details die het hem doen, zo ook hier. De uit hout gesneden sprookjesfiguren, heksen op bezemstelen die je de weg wijzen en in bomen verstopte sprookjesfiguren zorgen voor een leuke sfeer.Ook het grote insectenhotel en kruidentuin van de heks aan het eind van de route zijn leuk om even te bekijken.


Onderweg kun je grappige foto’s maken als kabouter of elf en volg je een in hoofdstukken opgedeelde sprookje dat je gedurende de wandeling te lezen krijgt. Een leuk verhaal dat onze kids tot het laatste moment heeft weten te boeien. Probeer ook alle elven en trollen te ontdekken tussen de bladeren (nog niet zo’n heel gemakkelijke opgave).


Ondanks dat we er in het hoogseizoen waren, was er slechts een handje vol mensen aanwezig. Echt een pluspunt wat ons betreft. Verder is het park een prima alternatief gebleken voor wanneer je kinderen nog te klein zijn voor een écht klimpark. Bij onze kinderen was het in ieder geval een groot succes. En niet alleen bij hen trouwens, want ook wij hebben ons uitstekend vermaakt!

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

 

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *