Bestemmingen

Met kinderen naar Dino Zoo: wandelen en spelen tussen de dino’s


In de Jura, in het plaatsje Charbonnières-les-Sapins, is een prachtig, ruim opgezet park vol levensechte dino’s te vinden: Dino Zoo. Gefascineerd door deze reuzen uit het verleden, waren onze kinderen wel te porren voor een bezoekje aan dit park. Al was het ook wel een beetje spannend, want “mam, hebben ze daar nu echte dino’s of niet? Ze zitten toch wel in kooien hè?” Het antwoord dat dinosaurussen al heel, maar dan ook echt al heel lang geleden dood gegaan zijn, leek de jongste niet te overtuigen.


Terug in de tijd

Van het ontstaan van de aarde tot de eerste aapmensen, in het park maak je een reis door de tijd. Prachtige, reusachtige dino’s vormen het decor van deze zoo zonder echte dieren. Een mooie wandeling in het bos, waar het gegrom van loerende dinosaurussen uit de bosjes klinkt, voert je langs verschillende scenes uit het verleden. Vechtende dino’s, jagende oermensen, mammoeten en fossielen komen aan ons voorbij.De teksten op de informatiebordjes (ook in het Nederlands!) leren ons alles over deze periode op aarde, een periode die de kinderen maar wat graag in het echt hadden willen zien. Of toch niet… De meningen zijn verdeeld. De wandeling is best lang en hier en daar pittig door het glooiende landschap. Met kleine kinderen is het dan ook handig om je bezoek hier te beginnen, wanneer de benen nog niet al te moe zijn!


Spelen

Het park heeft verder een fijne speeltuin, een baan waar je op dino’s kunt rondrijden en dinosaurussen waar je op (en in) kunt klimmen.  Er worden de hele dag door demonstraties gehouden en je zelf bijvoorbeeld zelf naar fossielen zoeken. Er is ook een bioscoop(je). Of de 3d film die ze hier tonen (met bewegende stoelen) te eng is voor je kids, zal je zelf moeten testen. Ik houd er van en vond het geweldig, maar hier en daar zeker spannend / indrukwekkend. Onze kids hebben de film dan ook niet gezien, het zijn niet van die helden op dat gebied. Maar ze waren niet de enige: er waren ook kinderen die de zaal verlieten tijdens de film. Dus bij twijfel echt even eerst zelf checken.Ondanks dat het hier vrij toeristisch is, vinden wij het park zeker een aanrader. Niet al te groot, prachtig gemaakt, leerzaam en bovenal indrukwekkend. Nog regelmatig hebben we het hier over het park met dinosaurussen. “Neppe dino’s… Toch mam…?”

Tips
> Zorg dat je op tijd arriveert, in verband met weinig parkeerplaatsen. Parkeren lukt dan wel, maar dan moet je een heel eind (berg op) lopen.
> Zeer geschikt voor buggy’s en rolstoelen.

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *