Bestemmingen

Het boomkroonpad in Bad Wildbad: lopen langs én over de toppen van het Zwarte Woud

Het Baumwipfelpfad Schwarzwald, op de Sommerberg in Bad Wildbad, is een leuk uitje voor jong en oud. Over een breed, houten vlonder pad dat ook geschikt is voor buggy’s en rolstoelen, loop je langs en over de boomtoppen van het Zwarte Woud. Onderweg is het vooral genieten van de natuur en het uitzicht. Informatieborden ‘vertellen’ van alles over de omgeving, maar als je hier met kinderen bent is de kans groot dat je weinig tijd krijgt om ze goed te kunnen lezen.

Boomkroonpad Zwarte Woud

Onderweg zijn namelijk allemaal uitdagende klimtoestellen en extra avontuurlijke paden gemaakt, aan het hoofdpad vast. Deze ‘zijwegen’ zijn extra spannend, omdat door de open vloeren de hoogte goed zichtbaar is. Ook kom je onderweg diverse natuur gerelateerde puzzels tegen, erg leuk opgezet. Zeer kindvriendelijk, leerzaam en geen moment saai. De kinderen zijn zelfs drukker met de puzzels en obstakels, dan dat ze oog hebben voor de omgeving. Behalve toen we een mooi, voor ons onbekend, vogeltje en eekhoorn van dichtbij zagen in de boomtopen. Daar wilde ze wel even een pauze voor inlassen.

Uitkijktoren

Het houten pad brengt ons, na een wandeling van 1250 meter, bij een 40 meter hoge toren. In een spiraal lopen we geleidelijk aan omhoog. Ook met een buggy en/of rolstoel is het naar boven lopen daardoor goed te doen. Bovenop de uitkijktoren hebben we rondom een prachtig uitzicht over de heuvelachtige bossen. We wisten wel dat het Zwarte Woud groot was, maar dat het zó uitgestrekt is verbaasd ons toch wel. Af en toe voelen we de toren een heel klein beetje bewegen door de wind, alsof we op een reusachtig schip staan die zachtjes deint op de golven van de zee.

Wat echt opvalt is hoe degelijk alles is. Van de houten paden en puzzels, tot de speeltoestellen en het hekwerk: alles is zeer goed onderhouden. De paden zijn mooi vlak en breed. Het is overal schoon en netjes. Dat draagt wat ons betreft zeker bij aan de fijne sfeer die hier hangt. Ondanks de mensen, het was overigens niet super druk omdat we er tegen het eind van de middag waren, voelt het hier rustig en zelfs een soort van sereen zo tussen al dat groen en met de wind in je haren.

Glijbaan

Op de heenweg hebben de kinderen de metershoge glijbaan al gespot en natuurlijk willen ze liever glijdend dan lopend naar beneden. Ze vinden het wel een beetje spannend om in de 55 meter lange tunnel glijbaan naar beneden roetsjen, maar dat mag de pret niet drukken. Tijd om na te denken hebben ze ook niet: ze zitten nog niet op het matje of ze krijgen al een zetje van de medewerker. Nog geen 20 seconden later staan ze alweer beneden.

Heb je zelf nou ook geen zin om weer terug naar beneden te lopen? Geen probleem: deze glijbaan is ook geschikt voor volwassenen. En kun je er geen genoeg van krijgen, dan kun je altijd nog een keer naar beneden glijden. Moet je eerst wel weer naar boven lopen…

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

1 Reactie

  1. […] Meer over het boomkroonpad lees je hier: “lopen langs én over de toppen van het Zwarte Woud“. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *