Bestemmingen

Met kinderen naar safaripark Givskud Zoo, een foto-impressie

Wie Denemarken zegt, zegt Legoland. Maar wist je dat er op slechts 25 kilometer van Billund, waar Legoland te vinden is, zich nog een super leuk park schuil houdt? Een park waar je in je eigen auto op safari kunt gaan over de savanne en onder andere leeuwen van heel dichtbij kunt bewonderen? Wij bezochten dit gave safaripark afgelopen voorjaar, het jaar dat het park alweer 50 kaarsjes uit mocht blazen (2019). Het bleek een fantastisch avontuur en daarom nemen we jullie graag mee op een fotosafari ín en door safaripark Givskud Zoo!

Safaripark Givskud Zoo

De opzet van het safaripark is eigenlijk heel simpel: met de auto rijd je over de savanne van parkeerplaats naar parkeerplaats (3 in totaal). Vanaf de parkeerplaatsen kun je dan verschillende korte rondjes/routes lopen langs dieren, verblijven en speeltuinen. Bij de toegangspoort (entree) krijg je een plattegrond met duidelijke uitleg en ook is het mogelijk om een cd te kopen. Tijdens de stukken waar je in de auto zit, kun je dan luisteren naar informatie over de dieren die er op dat moment te spotten zijn. Helaas niet in het Nederlands, dus voor kinderen alleen leuk / informatief als je het allemaal vertaalt (keuze uit Engels, Duits en Deens).


Onze indruk van Givskud Zoo is vanaf het begin meteen al heel positief. Het park is groen, ruim opgezet, netjes en goed onderhouden. Er zijn veel verschillende soorten dieren te vinden in het park en overal staan informatieborden. Extra leuk: zowel vanuit de auto als op lopend kom je heel dicht bij de dieren.

Savanne

Met je eigen auto rijd je dus over de savanne, tussen bizons, giraffen en zebra’s. De brede paden geven genoeg mogelijkheid tot inhalen, dus je kunt in alle rust genieten van de dieren om je heen. Wanneer je geen zin hebt om zelf te rijden, kun je ook aan boord van de safari bus stappen. Nadeel is dan wel dat je niet je eigen tijd in kan delen en dat je bij P1 niet uit kunt stappen.

Dieren

Er leven veel verschillende soorten dieren in het safaripark. Van ringstaartmaki tot leeuw, van reuzenotter tot gorilla, je komt ze hier allemaal tegen. De één te bewonderen vanuit de auto, anderen lopen voor je uit in hun buitenverblijf, waar wandelpaden dwars door heen gaan.

Tussen de leeuwen

Het meest indrukwekkend was toch wel de autorit door het leeuwenverblijf, aan het eind van de rondrit. Extra beveiligd en slechts toegankelijk voor een maximum aantal auto’s per keer, goed georganiseerd. Ramen dicht, deuren op slot en rijden maar. We zien een aantal leeuwen van heel dichtbij, prachtig. Tip: in dit stuk mogen de ramen uiteraard niet open, dus wil je mooie foto’s maken, zorg dan dat de ramen van je auto schoon zijn! Dan kun je ondanks de gesloten ramen best hele mooie foto’s maken!

Spelen

De avontuurlijke paden die her en der te vinden zijn, dragen bij aan het safari gevoel. De kinderen trotseren dan ook met veel plezier de rotsen, boomstammen en kleine watervalletjes. Niet alleen erg mooi, maar ook heel leuk dus!


Naast deze avontuurlijk paden, zijn er in het park ook diverse speeltuiten te vinden. Bij elke parkeerplaats kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Zo zijn er bij P1 een paar kleine speeltoestellen en een zandbak te vinden, vooral leuk voor de wat jongere avonturiers. Bij P2 is een prachtige speeltuin te vinden, leuk voor jong en oud (en wat een prachtig uitzicht heb je hier). Ook bij de laatste stop voor de uitgang, P3, is een grote speeltuin te vinden. Bij alle parkeerplaatsen kun je tevens terecht voor een hapje, drankje en/of ijsje. Bij de laatste parkeerplaats is ook een dinopark te vinden. Tussen meer dan 50 levensgrote dino’s, kunnen kinderen hier ook fossielen uit kalksteen hakken en haaientanden zoeken in het zand. Leuk!


Onze conclusie: een bezoek aan safaripark Givskud Zoo is een prachtig avontuur voor het hele gezin! En kun je er geen genoeg van krijgen? Boek dan een de tour ‘Wake Up Zoo’, waarbij je een kijkje neemt achter de schermen voordat het park zijn poorten opent. Wij deden deze bijzondere tour, waarbij we neushoorns en giraffen voerden. Een onvergetelijke ervaring. Beniewd? Je leest er alles over in het blog “Wake Up Zoo: een bijzonder rondleiding in Givskud Zoo”.


Safaripark Givskud Zoo praktische informatie

  • Website: www.givskudzoo.dk
  • Adres: Givskud Zoo, Løveparkvej 3, Givskud, DK-7323 Give.
  • Honden zijn welkom in het park, mits aangelijnd. Ze mogen echter niet mee in de safari bus, mogen niet mee in gedeeltes waar de dieren los lopen en ook mogen ze niet mee het leeuwenverblijf in (hier kun je je hond tijdelijk achter laten).
  • Wil je mee met de safari bus dan betaal je daar extra voor.

Tekst en fotografie: 4kidsopreis

Misschien heb je ook wat aan deze tips...

1 Reactie

  1. […] Ben je in het zuiden van Denemarken, bezoek dan zeker ook Givskud Zoo. In dit park kun je op safari met je eigen auto en sta je zo maar in eens oog in oog met een leeuw! Door het hele park zijn ook mooie speeltuinen geplaatst, waar kinderen zich zeker zullen vermaken. Benieuwd wat voor dieren wij spotten? Lees dan het blog ‘Met kinderen naar safaripark Givskud Zoo‘. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *